Thursday, August 8, 2013

Tony Bramwell til årets festival

Tony Bramwell er fra Liverpool. Han gikk på skolen med George Harrison og var tilstede der det skjedde, blant annet da John Lennon først møtte Paul McCartney, da Beatles kom hjem fra Hamburg osv. Han begynte å bære instrumenter og forsterkere for gutta og ble offisielt ansatt som road manager for Beatles i 1962 av Brian Epstein. Han ble senere filmansvarlig for det som var forløperen for musikkvideoer, senere ledet han Apple films før han gikk over til Apple records. Og nå snakker vi det virkelige Apple, ikke selskapet til Steve Jobs, men selskapet til Beatles. Han ledet Savile Theatre for Epstein og der booket han Jimi Hendrix til sin første konsert i UK.

Etter Beatlesperioden ble han Storbritannian første selvstendige artistpromotør, og representerte bl.a. Bruce Springsteen. Han jobbet også med musikk for filmer, en naturlig kombinasjon tatt i betraktning hans tidligere befatning med begge deler for Beatles og Apple. Blant klientene hans var James Bond (Live and Let Die), Chariots of Fire, Dirty Dancing og Ghost.

Han hadde også evner som talentspeider og "oppdaget" James Taylor, Queen og Eva Cassidy. I motsetning til sine mer berømte oppdragsgivere holdt Tony seg unna narkotika, muligens er det derfor han har langt bedre hukommelse enn disse, og disse minnene skal han dele med oss.

Tony gleder seg til å komme tilbake til Beitostølen. Han var her sist i 2012, på Beatlesfestivalen.! På Dylanfestivalen skal han fortelle om sitt forhold til Bob, og om deres møter tidlig på 60-tallet.

Du finner mer om ham på hans egne hjemmesider, tonybramwell.com.

Elliott Murphy på scenen sammen med Bruce Springsteen i Stockholm i mai

Følgende artister er klare for Dylanfestivalen:
  • Elliott Murphy & Normandie All Stars
  • Tom Roger Aadland
  • Bob Band
  • Silje Karlsen
  • Kim Eikenes

Bob Dylan Revisited er en mann, alene på scenen, med gitar og munnspill.
Kim Eikenes fra Kragerø har i en årrekke levert konserter med stor lidenskap, og øverst i platebunken finner man Bob Dylan. Helt siden hans første konsert som Dylan-tolker, har etterspørselen blitt større og større.
En konsert med Bob Dylan Revisited er en reise tilbake i tid. Nærmere bestemt til starten av 60-åra. Eikenes er alene på scenen, kun akkompagnert av sin gitar og munnspill. Kjente og mindre kjente Dylan-klassikere kommer som perler på en snor.
Bob Dylan Revisited tar publikum med på en nostalgisk reise, og et kjærkomment gjenhør av en uredd, påståelig, men også lystig "folk singer".

Bob Dylan Revisited, Kim Eikenes


Silje S Karlsen

Tom Roger Aadland


Bob Band

No comments:

Post a Comment