Monday, June 7, 2010

PROGRAM 3. - 5. SEPTEMBER 2010


Fredag 3. september på Radisson Blu Resort
Kl. 10:00 - 17:00  Utdanningsforbundet og Dylanfestivalen inviterer til Fagseminar om Bob Dylan.  Forelesere bl.a. Forfatter Håvard Rem med "Myten om protestsangeren Bob Dylan" . Filosof Tore Frost med "Den filosofiske Dylan - eksistens og mening" og Musiker Tom Roger Aadland "Blod på Spora" - Dylan på Norsk.  I tillegg vil lektor ved Frogn Vidergående Skole, Kjetil Elvebakken ta for seg "Hvordan jobbe med Bob Dylans tekster i norskfaget. Det vil være mulig å delta individuelt på noen av seminarene.

Kl. 20:00. Åpen mikrofon på Arnholds Pub.
Det er "Åpen mikrofon-aften" på åpningsdagen for Dylanfestival. Arrangørene forsøker å gjenskape noe av atmosfæren fra kaffehusene i Greenwich Village tidlig på 60-tallet. Som alle Dylan-fans vet, ankom Bob Dylan New York om kvelden den 24. januar 1961 og satte umiddelbart kursen mot Café Wha! hvor det var fritt frem for hvem som helst å innta podiet. Dylan opptrådte med noen av sine tidlige protestsanger og gjorde seg straks bemerket i visemiljøet. Det er ventet et rush av Dylan-tolkere, både glade amatører og mer profesjonelle trubadurer, når Dylanfestivalen i år innledes med en tilsvarende Åpen mikrofon-aften på Arnold's Pub.

Lørdag 4. september på Radisson Blu Resort

Kl. 12:00 Utstillinger salg av Dylanprodukter. (cd’er, bilder m.m.)
Kl. 13:00 Seminar. Forfatterpanel om Dylan’s Diktning  "I’m a poet. And I know it. Hope I don’t blow it!" I panelet; Jan Erik Vold, Håvard Rem og Tom Roger Aadland
Dylan Quiz med spennende premier.
DVD/ filmer/konsertopptak på storskjerm

Kl. 21:00 - Konsert i Nattklubben på Radisson Blu Resort.

JAN ERIK VOLD OG KÅRE VIRUD

Samarbeidet mellom musikeren Kåre Virud og lyrikeren Jan Erik Vold hadde som utgangspunkt i Jan Erik Volds oversettelser av Dylan-tekster, som ble utgitt i boka ”Damer i regn” (1977). Samarbeidet avstedkom de to platene ”Virud synger Vold skriver Dylan” fra 1977 og ”Stein. Regn” fra 1981, i tillegg til en rekke konsert- og festivalopptredener bl.a. Notodden Blues Festival samt et eget konsertprogram på NRK fjernsyn. Dette er nå mange år siden, så det utrolig hyggelig og spennende å få disse til Dylanfestivalen med ”Dylan på Norsk”


TOM ROGER AADLAND M/BAND ”Blod på Spora”

Artisten og låtskriveren Tom Roger Aadland har gjendiktet alle sangene fra Bob Dylan’s sitt legendariske album ”Blood On The Tracks” fra 1975. til nynorsk. CD’n ”Blod på Spora” kom ut på CD høsten 2009. Nå er han klar til å presentere denne for et norsk publikum på Dylanfestivalen 4. september. Under konserten vil det bli verdenspremiere på låten ”Opp til meg” (Up to me) som aldri kom med på platen eller på konsertene i fjor.


HÅVARD REM

Håvard Rem (f. 1959) bokdebuterte i 1977 med 'Kall på heltene'. Hans 'Utvalgte dikt' er kommet i bokform på norsk (1996), arabisk (2000) og russisk (2003). Rems dikt og sangtekster er tonesatt og tatt i bruk av artister som Gulli Briem (Mezzoforte), Gisle Kverndokk, a-ha, Morten Harket, Kaizers Orchestra, Vamp, Silje Nergaard og Ørkenkjøtt.
Rem har skrevet biografiske bøker om Bob Dylan, Erik Mykland, Aril Edvardsen, Tor Erling Staff og Bjarte Baasland. Han har utgitt bøker fra reiser i Europa, Afrika, Asia og Midtøsten.
Hans gjendiktninger av Bob Dylan, Hank Williams og Leonard Cohen er utgitt på plate. Hans gjendiktning av William Shakespeares Romeo og Julie, og musikaler som Rent og Spring Awakening, er satt opp på landets største scener. Rem utga tidligere i år boken 'Innfødte skrik. Norsk svartmetall'.

No comments:

Post a Comment